Demografik yapımız çok ciddi tehlikede!

Share

 

 

 

 

 

Esfender KORKMAZ

 

Eylül 2021 itibariyle Türkiye’deki yabancı sayısı 5.4 milyon olarak açıklandı.

Suriyelilerin ortalama yaşı 23.0 tür.

Türk-Alman Üniversitesi İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi’ne (İGAM) göre; Türkiye’de Afgan nüfusu en düşük tahminlere göre 500 bin kişiden oluşmaktadır. Bunların büyük bir kısmı 15-30 yaş aralığındadır.

1. Türkiye’nin savaştan kaçan gençleri koruması milli duygularımızı zedeledi.

Ukrayna’da savaş nedeniyle yalnızca kadın ve çocuklar ülkeden çıkıyor. Gençler ülkeleri için savaşıyor. Ama Türkiye’ye geçici koruma statüsünde gelen Suriyeli ve Afganlılar arasında kadın ve çocuklar azınlıktadır. Çoğu askerlik çağında genç erkelerden oluşuyor.

Suriye’de savaş var. Her savaşta her genç kendi ülkesi ve ideolojisi için savaşır. Bu gençler ülkeleri için savaşıp, bunların ailesi Türkiye’ye gelse, insani değer yargıları içinde yorumlanabilir. Ne var ki ülkesini ve evini bırakıp kaçan gençleri  hangi insani değere sığdıracağız?

Eğer Suriye’de yaşam tehlikesi varsa, neden bunlar her bayramda Suriye’ye gidiyor. Üstelik Hükümet, vali organize ediyor. Suriye’ye tatil yapar gibi giriyor ve dönüyorlar.

2. Türkiye’nin Suriyeli ve Afganlıları bu şekilde barındırması, Türkiye’nin demografik yapısını bozuyor.

Meral Akşener, ”Eğer Kırım sürgünü olmasaydı, Kırım’da demografik yapı değişmeseydi, Rusya bu bölgeyi işgal edebilirmiydi?” diyor. Bu örnek bir ülkenin demografik yapısının ne kadar önemli olduğunu göstermeye yeter.

Hatay Belediye Başkanı; ”Suriyeliler Hatay’da demografik yapıyı değiştirdi. Suriye şu anda  zaten kendi haritalarında Hatay’ı Suriye’de gösteriyor. Endişeliyim” diyor.

Kilis’teki Suriyelilerin, Kilis Nüfusuna oranı yüzde 42,3’tür.

Kadir Has Üniversitesi Türkiye Eğilimleri Araştırması 2021 anket sonuçlarına göre; ”halkın yüzde 71,6’sı Suriyelilerin Milli Kimliğimize zarar verdiklerine inanıyor.”

3. Suriyeliler bizi işsiz bıraktı.

Güneydoğu’da istihdam oranı Türkiye ortalamasından düşüktür. 2021 yılında Türkiye’de ortalama istihdam oranı yüzde 51,4 oldu. Güneydoğu Anadolu’da yüzde 34,5 ile yüzde 42,7 arasında değişiyor.

Yine 2021’de (TÜİK’e göre) Türkiye’de ortalama işsizlik yüzde 12 olurken, Güneydoğu’da yüzde 15 ile yüzde 29,8 arasında oldu.

(Aşğıdaki tablo)

 

                   2021 İŞSİZLİK VE İSTİHDAM
İSTİHDAM İŞSİZLİK
TÜRKİYE 51,4 12,0
Ağrı-Kars-Iğdır-Ardahan 50,7 13,7
Şanlıurfa-Diyarbakır 34,5 15,0
Hatay-Kahramanmaraş-Osmaniye 39,9 17,1
Mardin-Batman-Şırnak-Siirt 42,7 29,8

Kaynak :TÜİK

 

Terörü önlemek için bu bölgelerde istihdam yaratmamız ve işsizlik oranını düşürmemiz gerekiyor. Oysaki Suriyeliler bu bölgelerde kaçak ve ucuza çalışarak halkın işsiz kalmasına neden oluyor.

Yine Kadir Has Üniversitesi’nin aynı anketinde, halkın yüzde 79,4’ü Suriyelilerin ”Ucuz ve kaçak işgücü” oldukları için Türkiye’de işsizliğe neden oldukları vurgulanıyor.

3. Aynı ankette Halkın yüzde 71,5’i Suriyelilerin suç meyilli olmaları nedeni ile sorun oluşturduklarını düşünüyor.

Bakanın aksini söylemesine rağmen, Suriyeliler de suç eğilimi yüksek olduğunu millet her gün başka bir olay yaşayarak görüyor.

Sonuçta halkın kafasında Suriyeli ve Afganlılarla ilgili endişe yaratacak sorular oluştu?

Halk istemediği halde, hükümet hangi amaçla Suriyeli ve Afganlar gitmeyecek diye diretiyor?

Suriye ve Afganistan’dan gelenler, ülkeleri için neden savaşmadı da Türkiye’ye geldiler?

Türkiye bunları hangi amaçla getirdi veya gelmelerini kolaylaştırdı?

Savaştan kaçan gençleri geçici koruma altına alınması, insani değer anlayışına uyar mı?..

 

 

#Demografik yapı     #Demografi           #Ulusal Güvenlik       #Yabancılar       #Sığınmacılar      #Suriyeliler #Afganlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.