2020 Şubat Ayında Doğu Türkistan’da Neler Oldu?

Share

Uygur Araştırma Enstitüsü 2020 Doğu Türkistan raporunu yayımladı. Raporda Doğu Türkistan’daki uygulamaların yanı sıra dünyada da Doğu Türkistan’la ilgili meydana gelen gelişmeler hakkında döküm veriliyor. Raporu bölümler hâlinde yayımlıyoruz.

Muhammed Ali

Toplama Kamplarında Tecavüz

2020-02-11

Çin Komünist Partisi (ÇKP)’nin, sadece “meslek okulları” olduğunu iddia ettiği kampların, aslında işkence ve yargısız infazlara ek olarak, kadın mahkumların cinsel istismarının da düzenli olarak rapor edildiği korkunç hapishaneler olduğu bir kez daha ispatlandı .

Bağlantı için tıklayınız.

“Qaraqash” Listesi ortaya çıktı

2020-02-17

Geçen hafta sonu, birçok medya kuruluşu, Doğu Türkistan’ın Hotan Eyaletindeki Qaraqash İlçesinin adını taşıyan “Qaraqash Listesi” adlı 137 sayfalık bir belge yayınladı. Belgede, 311 kişinin dört bölgedeki tutukevlerine gönderilme nedenleri ve yetkililerin serbest bırakılıp bırakılamayacaklarını belirleme süreci özetleniyor.

Qaraqash listesi aynı zamanda kuşakların yakınlarını, kimlerle ilişki kurduklarını, düzenli olarak nasıl İslam’ı uyguladıklarını ve suç geçmişi olup olmadıklarını detaylandırmakta ve “serbest bırakılmaları” gerektiğini değerlendiren maddeleri özetlemektedir.

Bağlantı için tıklayınız.

Uygur tarihçisi gizlice yargılandı ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı

2020-02-17

Ünlü Uygur tarihçi ve yayıncı İminjan Seydin, Şubat 2019’da gizli ve haksız bir yargılamanın ardından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve siyasetten mahrum edildi.

Bağlantı için tıklayınız.

Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü Doğu Türkistan’daki zorunlu çalıştırma ve gözetim adında rapor yayınladı

2020-02-28

Hükümet belgelerine ve yerel medyaya atıfta bulunan Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü (ASPI) raporu, Doğu Türkistan’lı 80.000’den fazla Uygur’un, dokuz Çin eyaletinde en az 27 fabrikada zorla çalıştırıldığını tespit etti.

Zorlu koşullar altında Uygurlar, Apple, BMW, Gap, Huawei, Nike, Samsung, Sony, Volkswagen dahil olmak üzere teknoloji, giyim ve otomotiv sektörlerinde en az 83 tanınmış küresel markanın tedarik zincirlerinde bulunan fabrikalarda zorla çalıştırılıyor. Bu çalışma Uluslararası medyada büyük tepki yarattı.

Bağlantı için tıklayınız.

 

 

Kaynak: https://millidusunce.com/misak/2020-subat-ayinda-dogu-turkistanda-neler-oldu/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.