Kırgızistan’ın en önemli turizm şehri: Çolpan Ata

Share

Isık-Gölün kıyısında bulunan Çolpan Ata şehri tarihi, kültürel öğeleri ve turistik imkânlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı.

Çolpan Ata şehri başkent Bişkek’in 240 km doğusunda, Karakol şehrinin 135 km batısında ve Issık Göl’ün kuzey kıyısında yer alıyor.

Çeşitli otellerin, konuk evlerinin bulunduğu; yelken ve doğa yürüyüşü gibi dinlenme tesisleri ile ünlü bir tatil beldesi.

Tuzlu su ve mineral içeriği nedeniyle Isık-Gölün suları şifalıdır. Çolpon-Ata’da tıbbi ve güzellik uygulamaları sunan pek çok spa oteli ve sanatoryum var.

Çolpon-Ata Petroglif Açık Hava Müzesi

Çolpon-Ata şehri Kırgızistan’ın önemli turistik merkezi. Kent girişinde bulunan Çolpon-Ata Petroglif  Açık Hava Müzesi’nde, 30 santimetre ila 3 metre büyüklüğünde resimlerin yer aldığı yüzlerce kaya var. Resimelerde av kültürü, hayvanlarla mücadele sahneleri, avcı tasvirleri yer alıyor. Dünya mirası adına önemli bir kaynak oluşturan söz konusu eserler, eski kültür ve yaşamın yanı sıra çizimlerin yapıldığı bölgenin tarihi hakkında bilgi sahibi olmaya imkan tanıyor.

Çolpon-Ata şehrindeki “Cengiz Aytmatov Ruh Ordo Açık Hava Müzesi”

Çolpon Ata’daki 4,5 hektarlık alanda yer alan Ruh Ordo Açık Hava Müzesi, Kırgız halkının kültür ve geleneklerine dair en kapsamlı bilgilerin alınabileceği mekanlardan biri olarak öne çıkıyor.

Kırgızistan ve Kırgızlar hakkında en zengin eserleri barındıran müze, yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği önemli mekanların başında geliyor. Resmî etkinliklere, konserlere ve uluslararası festivallere ev sahipliği yapan müze, ruhani ve tarihi bir keşif yapmak isteyenler için harika bir adres.

Çolpon-Ata şehri Dünya Göçebe Oyunlarına 3 kez ev sahipliği yaptı

Çolpon-Ata şehri pek çok ulusal ve uluslararası kültürel etkinlilere ev sahipliği yapıyor. Sadece Türklerin değil, aynı zamanda dünyanın tüm göçebe halklarının manevi bilincini ve tarihsel hafızasını canlandırmayı amaçlayan ”Dünya Göçebe Oyunları” bu güne kadar 3 kez yapıldı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.