Categories: BizdenHaberler

KUTLU YOL ETKİNLİKLERLE DOLU BİR DÖNEM HAZIRLADI

    Kurulduğu günden beri eğitim, kültür ve sanat başta olmak üzere birçok alanda etkinlikler düzenleyen Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği, 2018 – 2019 dönemini de dolu dolu geçirecek.

Kısa adı Kutlu Yol olan Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği Başkanı Mustafa KESKİN, son yönetim kurulları toplantısında kararlaştırılan etkinliklerden bazılarını açıkladı.

Öncelikle yurtta ve dünyadaki gelişmeler ağırlıklı olmak üzere güncel konularda, yine tarih, eğitim, kültür, sanat, hukuk/adalet, çevre, sosyo-ekonomi, güvenlik gibi birçok alanda konunun uzmanlarınca “Kutlu Yol Söyleşileri” yapılacağını,

Bir millet kimliğini, özünü, kültür varlıkları ve değerleriyle koruduğunu belirten Başkan KESKİN, bir milletin kültür varlıkları ve değerlerinin kuşaktan kuşağa aktarılmasının, yaşatılmasının en önemli araç ve yollarından biri de sanat olduğunu, amacı Türk milletinin, özünün, kimliğinin korunması ve yaşatılması, Türk kültürüne, kısaca Türklüğe hizmet olan Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği’nin, bu yolda Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları ile Resim Eğitimi çalışmaları yapacağını,

Doğru, etkili ve güzel konuşmak isteyen herkesin katılabileceği Diksiyon Eğitimi bir başka etkinliğimiz diyen Mustafa KESKİN, eğitim amacını şöyle belirtti: “Gerek günlük yaşamda, gerek iş yaşamında doğru, güzel ve etkileyici konuşan kişiler çevrelerinde beğenilmekte, saygı kazanmakta ve kendilerini dinleten ayrıcalıklı kişilerden biri olabilmektedir. Doğru, güzel ve etkileyici konuşabilmenin yolu da iyi bir diksiyondan geçer. Doğru, Güzel, Etkili Konuşma ve Diksiyon Eğitimi’nin amacı, iletişim içerisinde olduğumuz çevremizin bizi doğru anlamasını ve algılamasını sağlamak, yanlış anlaşılma korkusunu ortadan kaldırmak ve duygu ve düşüncelerinizi daha doğru ve anlamlı bir şekilde dile getirebilmenize yardımcı olmaktır. Bu eğitim iş ve sosyal yaşantınıza destek olacak ve öteki özelliklerinizle beraber daha seçilir ve başarılı bir kişi özelliği kazandıracaktır.”

Yolumuz; dilde, fikirde, işte birlik yoludur. Bu yol; kutlu yoldur, diyerek açıklamalarını bitirdi.

Etkinliklere, ilgi ve katılım bekliyorlar.

editör

Recent Posts

Toplum Sermayesi – Takım Sermayesi

    İskender Öksüz, 23 Eylül 2023 A ülkesi ile B ülkesi. İkisinin de nüfusu…

7 ay ago

Niçin gelişmiş ülke değiliz?

      İskender ÖKSÜZ, 21 Eylül 2023   Kendimi bildim bileli aklımdaki, yüreğimdeki soru…

7 ay ago

Kutlu yolda yürüyenlerin derneği Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği 3. Olağan Genel Kurulu

Kutlu yolda yürüyenlerin derneği Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği 3. Olağan Genel Kurul Toplantısını…

2 sene ago

GÖRKEMLİ KONSER

Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği Kutlu Yol Türk Halk Müziği Topluluğu 04 Haziran 2022…

2 sene ago

3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Duyurusu

  3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Duyurusu DERNEK YÖNETİM KURULU KARARI KARAR TARİHİ : 14…

2 sene ago

Ulus devlete veda mı?

          Servet AVCI Okuyucularımızın affına sığınarak zaruri bir hatırlatma yapalım: Bu…

2 sene ago