Antalya’da Kırgızistan Başkonsolosluğu açılıyor

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Antalya’da başkonsolosluk açılmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un Antalya’da Kırgızistan’ın başkonsolosluğunun açılmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi. Açıklamada, bu kararın Kırgızistan ile Türkiye arasındaki kapsamlı ilişkilerin aktifleştirilmesi ve geliştirilmesi, ekonomik işbirliğinin genişletilmesinin ileriye taşınması hedeflendi. Ayrıca, Antalya’da Kırgız vatandaşlarının nüfusunun yüksek olması dikkate alınarak Kırgızistan vatandaşlarına konsolosluk hizmetleri verilmesi amacıyla alındığı kaydedildi.

KIRGIZİSTAN’IN BURSA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILMIŞTI

8 Ekim 2021 tarihinde Bursa şehrinde Kırgız Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu’nun açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine Kırgız Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Lira Sıdıkova, TBMM milletvekilleri, yerel yönetim temsilcileri, Kırgız Cumhuriyeti vatandaşları ve iş dünyası temsilсileri katıldı.

Kubanıçbek Ömüraliyev konuşmasında Kırgız Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluğu’nun açılması iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişki de dahil olmak üzere, karşılıklı yarar sağlayan ikili ilişkilerin daha da gelişmesine ivme kazandıracağını umduğunu kaydetti. Ayrıca, yeni atanan Fahri Konsolos Bilal Tutuş’un Bursa ilinde ikamet eden Kırgız vatandaşlarının hak ve menfaatlerini koruyup,  görevini onurlu bir şekilde yerine getireceğini  dile getirdi.

Etkinliğin sonunda Bursa’da ikamet eden Kırgız Cumhuriyeti vatandaşları ile bir görüşme yapıldı. Görüşmede Kırgız Cumhuriyeti vatandaşlarına konsolosluk ve hukuki yardım sağlanması konuları ele alınırken, yurttaşların sorularına da yanıt verildi.

editör

Recent Posts

Toplum Sermayesi – Takım Sermayesi

    İskender Öksüz, 23 Eylül 2023 A ülkesi ile B ülkesi. İkisinin de nüfusu…

8 ay ago

Niçin gelişmiş ülke değiliz?

      İskender ÖKSÜZ, 21 Eylül 2023   Kendimi bildim bileli aklımdaki, yüreğimdeki soru…

8 ay ago

Kutlu yolda yürüyenlerin derneği Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği 3. Olağan Genel Kurulu

Kutlu yolda yürüyenlerin derneği Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği 3. Olağan Genel Kurul Toplantısını…

2 sene ago

GÖRKEMLİ KONSER

Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği Kutlu Yol Türk Halk Müziği Topluluğu 04 Haziran 2022…

2 sene ago

3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Duyurusu

  3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Duyurusu DERNEK YÖNETİM KURULU KARARI KARAR TARİHİ : 14…

2 sene ago

Ulus devlete veda mı?

          Servet AVCI Okuyucularımızın affına sığınarak zaruri bir hatırlatma yapalım: Bu…

2 sene ago